محققان كشور مطرح كردند

روش های پیشگیری از گرایش جوانان به الکل

روش های پیشگیری از گرایش جوانان به الکل

به گزارش مینی کامپیوتر، محققان کشور در یک پژوهش جدید، مبحث گرایش جوانان به الکل را مورد بحث و بررسی قرار داده و متغیرهای اجتماعی مؤثر بر آنرا تشریح کرده اند.


به گزارش مینی کامپیوتر به نقل از ایسنا، بررسی و تحلیل لطمه های اجتماعی، یکی از مهم ترین حیطه های قابل بررسی و مطالعه در علوم اجتماعی و جامعه شناسی است. اندیشمندان و پژوهشگران در زمینه انحرافات اجتماعی حدود دویست سال است که به نظریه پردازی برای حل مشکلات و گرفتاری های جمعی اقدام و کوشش کرده اند؛ بدان گونه که همه آنها همیشه درپی جواب به این پرسش بوده اند که چرا قسمتی از جامعه در دسترس زیان های جمعی استقرار می یابند و به بیان دیگر، گرفتار کج روی و بزه می شوند و بر این اصل به تشریح دلیلهای و انگیزه های مبادرت ورزیدن به بزه در میان قشر جوان که بیش از دیگر افراد در دسترس اقسام دشواری ها و سختی ها قرار دارند، مشغول شده اند.
بااینکه جمعیت جوان به اعتقاد پژوهشگران از یک طرف می تواند به عنوان یک امکان برای رسیدن به اهداف و آماج قانونی و مجاز ارزیابی شود، از جانب دیگر می تواند به یک ترس عمومی نیز تبدیل گردد و در صورتیکه به نیازهای جوانان توجه نشود، این نیازها می توانند به معضلاتی ژرف مبدل شوند. درحقیقت از آنجا که قشر جوان، بخش عظیم و فعالی از جمعیت کشور را می سازند و نمی توان از آنها در طرح های بزرگ و کوچک مدنی و همگانی چشم پوشی کرد، لازم است گرفتاری ها و مسائل این قشر کاوش شود و بیشتر به خواسته ها و نیازهای آنها توجه کرد تا درنهایت بتوان به راهکار هایی مناسب در مورد مشکلات آنها دست یافت.
محققانی از دانشگاه شهید چمران اهواز در همین راستا، یک مطالعه پژوهشی را انجام داده اند که در آن، متغیرهای اجتماعی مؤثر بر گرایش جوانان به مصرف الکل مورد ارزیابی علمی واقع شده اند.
آنها بدین منظور، ۳۸۳ نفر از جوانان را مورد پرسش قرار داده و از این طریق، به جمع آوری داده های مورد نیاز خود در پژوهش پرداختند. این داده ها سپس با بهره گیری از روش ها و نرم افزارهای آماری تحلیل و بررسی شدند.
نتایج حاصل از این تحلیل و بررسی های آماری نشان دادند که میان میزان استفاده از رسانه های غربی، همنشینی با دوستان و همسالان و همین طور انزوای اجتماعی با متغیر گرایش به مصرف الکل رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. همین طور عامل دینداری، تأثیر معکوس بر موضوع فوق می گذارد.
آن گونه که اسماعیل هاشمی، دانشیار و پژوهشگر گروه روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز و همکارانش می گویند، «با توجه به نتایج تحقیق ما، می توان گفت علاوه بر گسترش فرهنگ معنوی، افزایش اطلاعات پیرامون مشروبات الکلی و عوارض آن موجب می شود که افراد جوان تمایل کمتری برای مصرف آنها داشته باشند».
به عقیده آنها، «همچنین افزایش مهارت های زندگی و شخصی شامل خودآگاهی، ارتباط مؤثر، حل مسئله، تصمیم گیری و تفکر نقادانه همچون مهارت های مهم زندگی هستند که در این خصوص می توان روی آنها حساب کرد. بعلاوه، آموزش و فراگیری این مهارت ها موجب پیش گیری از مشکلات روانی ـ اجتماعی شده و ابزاری فوری برای جلوگیری از گرایش به مصرف مشروبات الکلی در اختیار فرد مصرف کننده قرار می دهند».
در کنار این موارد، پژوهشگران به تاثیرات برنامه ریزی مدون اوقات فراغت برای جوانان اشاره کرده اند. بر این اساس، از آنجا که داشتن اوقات فراغت برای هر فردی لازم و لازمست، برای داشتن یک زندگی سالم باید جنبه اعتدال را رعایت کرد و قسمتی از اوقات فراغت، صرف تفریحات سالم و ورزش شود. در همین راستا گسترش فضاسازی شهری با رویکرد ساخت اماکن تفریحی، مذهبی، فرهنگی و ورزشی تحقق این هدف را در پی خواهد داشت.
این یافته های پژوهشی را فصل نامه علمی پژوهشی «مطالعات راهبردی ورزش و جوانان» منتشر نموده است. این نشریه متعلق به وزارت ورزش و جوانان است.



1402/02/10
11:59:48
5.0 / 5
606
تگهای خبر: دانشگاه , نرم افزار , هك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
مینی کامپیوتر