آغاز رسمی سکان داری سیمایی صراف در آموزش عالی

آغاز رسمی سکان داری سیمایی صراف در آموزش عالی

به گزارش مینی کامپیوتر، حسین سیمایی صراف، وزیر علوم دولت چهاردهم امروز به شکل رسمی کلید ساختمان وزارت علوم را از محمد علی زلفی گل وزیر سابق تحویل می گیرد تا آموزش عالی کشور را برای ۴ سال آینده مدیریت و راهبری کند.


به گزارش مینی کامپیوتر به نقل از ایسنا، وزارت علوم و آموزش عالی به دنبال تاسیس دانشگاه تهران و ورود آموزش عالی مدرن در ایران با ادغام وزارت خانه فرهنگ و هنر و وزارت علوم و آموزش عالی، وزارت فرهنگ و آموزش عالی در سال ۱۳۵۷ تشکیل شد. نام این وزارت خانه هم در سال ۱۳۷۹ به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تغییر پیدا کرد. کارکرد اصلی این مجموعه از همان ابتدا سیاست گذاری کلان حوزه آموزش عالی و دانشگاه های ایران تعیین شد.
دکتر حسین سیمایی صراف هفته گذشته توانست با کسب ۲۲۱ رای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به مدت ۴ سال سکان داری آموزش عالی در دولت چهاردهم را بر عهده بگیرد.
از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون ۱۹ وزیر بر کرسی وزارت علوم تکیه زده اند و الان با آغاز رسمی مدیریت دکتر حسین سیمایی صراف در دولت چهاردهم، بی مناسبت نیست که مروری بر وزرای علوم تاریخ انقلاب اسلامی داشته باشیم:
*علی شریعتمداری
علی شریعتمداری از ۱۳۵۷ تا ۱۳۵۸ وزیر فرهنگ و آموزش عالی در دولت موقت مهدی تاجر بود. او همینطور عضو شورایعالی انقلاب و از اعضای شورای مرکزی حزب مردم ایران بود که بعد از انقلاب، دیگر در این حزب فعالیتی نکرد.


وی مدرک کارشناسی فلسفه را از دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد را از دانشگاه میشیگان و دکتری را از دانشگاه تنسی دریافت کرد.
*حسن حبیبی
حسن ابراهیم حبیبی، دولتمرد نام آشنای ایرانی از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۰وزیر علوم و آموزش عالی و بعد از آن وزیر دادگستری دولت میرحسین موسوی بود. وی در کارنامه خود نخستین معاون اولی رئیس جمهور ایران در هر دو دولت اکبر هاشمی رفسنجانی و دولت اولِ سید محمد خاتمی را داشت. حبیبی دارای مدرک دکترای جامعه شناسی و حقوق از دانشگاه سوربون بود.


او همینطور رئیس بنیاد ایران شناسی و همچون حقوقدانانی بود که بعد از انقلاب ایران، پیش نویس قانون اساسی جمهوری اسلامی را با استفاده از قوانین اساسی سایر کشورها تهیه کرد. وی تا انتهای عمر عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی و مجمع تشخیص مصلحت نظام بود.
حسن حبیبی در نخستین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۳۵۸ کاندیدا شد و مورد حمایت حزب جمهوری اسلامی هم قرار گرفت اما با ۶۷۶ هزار رای بعد از ابوالحسن بنی صدر و احمد مدنی در رده سوم قرار گرفت.
وی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۷۶ هم قرار بود به دعوت حزب کارگزاران سازندگی نامزد ریاست جمهوری شود اما با کاندیداتوری سیدمحمد خاتمی از کاندیداتوری خودداری کرد.
*حسن عارفی
حسن عارفی سال ۱۳۶۰ در دولت کوتاه مدت محمدحسن رجائی بعنوان وزیر فرهنگ و آموزش عالی به خدمت پرداخت. دانش آموخته دبیرستان هدف و تخصص پزشکی در رشته اطفال - داخلی را از دانشگاه نیویورک و مدرک فوق تخصص قلب و عروق و طب دوران بلوغ را هم در آمریکا به پایان رسانده است.


او اولین رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه تهران و سپس دومین رئیس دانشگاه تهران بعد از انقلاب بود.
*محمدعلی نجفی
محمدعلی نجفی نجفی دولتمرد اصلاح طلب، مدرس دانشگاه ایرانی و مشاور امور اقتصادی رئیس جمهور ایران از ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۳ در دولت های دکتر باهنر، مهدوی کنی و مهندس موسوی بعنوان وزیر فرهنگ و آموزش عالی مشغول به فعالیت بوده است.
او که از بنیانگذاران حزب کارگزاران سازندگی، عضو هیات علمی(بازنشسته) دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف و رئیس سابق سازمان میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می باشد. وی از ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۶ در دولت های موسوی و هاشمی رفسنجانی وزیر آموزش و پرورش ایران بود. در دولت اول خاتمی از رئیس سازمان برنامه و بودجه بود. در ۱۳۸۶ به عضویت در سومین دوره شورای شهر تهران در آمد و در ۲۹ مرداد ۱۳۹۲ به دنبال انتصاب بعنوان معاونت رئیس جمهور از این سمت استعفا کرد.


نجفی یکی از سه وزیر پیشنهادی کابینه حسن روحانی بود که با وجودیکه موافقت نیمی از مجلس را جلب کرده بود، با اختلاف یک رای از مجموع ۲۸۴ رای موفق به حضور در وزارت آموزش و پرورش نشد.
نجفی در تاریخ ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ بعد از رای آوردن استیضاح رضا فرجی دانا از وزارت علوم، سرپرست وزارت علوم شد و نود و پنج روز در این سمت بود.
*ایرج فاضل
فاضل از سال ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۴ بعنوان وزیر فرهنگ و آموزش عالی در دولت اول موسوی بود؛ وی همینطور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دولت اول اکبر هاشمی رفسنجانی بود که توسط مجلس سوم استیضاح و برکنار شد و رضا ملک زاده جایگزین وی شد.


وی تا خردادماه ۱۳۹۰ عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی بود فاضل فوق تخصص جراحی عروق دارد و الان استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.
*محمد فرهادی
فرهادی دولتمرد اصلاح طلب، پزشک متخصص گوش و حلق و بینی و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران است. او از سالهای ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۸ در دولت دوم میرحسین موسوی وزیر فرهنگ و آموزش عالی بوده است.
وی در دولت اول محمد خاتمی هم وزیر بهداشت بوده است. از دیگر سمت های وی رئیس دانشگاه تهران، رئیس و قائم مقام سازمان هلال احمر، مشاور وزیر و دبیر شورای آموزش پزشکی کشور بوده است. وی همینطور ریاست «صندوق پشتیبانی از محققان کشور» را از سال ۱۳۸۲ تا بهمن ۱۳۸۹ بر عهده داشته است.


حسن روحانی، رئیس جمهور در ۲۸ آبان ۱۳۹۳ بعد از عدم اعتماد مجلس به فخرالدین احمدی دانش آشتیانی، محمد فرهادی را بعنوان پنجمین وزیر پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس معرفی نمود و توانست
با کسب ۱۹۷ رای موافق، ۲۸ رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع از مجموع ۲۳۵ رای مأخوذه رای اعتماد مجلس را کسب و وزیر علوم شود.
*مصطفی معین
پزشک و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، بنیانگذار و رهبر جبهه دموکراسی خواهی و حقوق بشر ایران و همینطور کاندیدای اصلاح طلبان پیشرو در نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران است.
وی در دو دوره در سالهای ‎ ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۲ در دولت اول هاشمی رفسنجانی و سالهای ‎۱۳۷۶ تا ۱۳۸۲ در دولت خاتمی جمعاً به مدت ۱۰ سال عهده دار مقام وزارت علوم بوده است.


وی سابقه ۲۰ ساله عضویت در شورایعالی انقلاب فرهنگی، سه دوره نمایندگی از حوزه های تهران، شیراز و اصفهان در مجلس شورای اسلامی و ریاست انجمن آسم و آلرژی ایران و تدریس در دانشگاه را در کارنامه خود دارد.
*هاشمی گلپایگانی
محمدرضا هاشمی گلپایگانی از سالهای ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۶ بعنوان وزیر فرهنگ و آموزش عالی در دولت دوم اکبر هاشمی رفسنجانی بود. وی استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیراست.


*میلی منفرد
جعفر میلی منفرد پژوهشگر، استاد تمام مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دولتمرد اصلاح طلب و معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران است. وی دارای مدرک دکتری مهندسی برق قدرت از دانشگاه پاریس و عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیربود.
او دارای سوابق مختلف در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دولت های پنجم، هفتم، هشتم و یازدهم بوده و در دولت دوم سید محمد خاتمی، بعد از استعفای مصطفی معین در سال ۱۳۸۲ به مدت چند ماه سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بود.


میلی منفرد نخستین وزیر پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در کابینه حسن روحانی بود که موفق به دریافت رای اعتماد از مجلس نهم نشد. وی از مجموع ۲۸۴ رای مأخوذه با ۱۰۵ رای موافق، ۱۶۲ رای مخالف و ۱۵ رای ممتنع موفق به کسب رای اعتماد از مجلس نهم نشد.
بعد از رای عدم اعتماد چندین گزینه همچون جعفر توفیقی، معصومه ابتکار و مجتبی صدیقی برای سرپرستی وزارت علوم پیشنهاد شدند که سر انجام در تاریخ ۲۶ مرداد ۱۳۹۲ جعفر توفیقی بعنوان سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انتخاب شد.
*توفیقی داریان
جعفر توفیقی داریان مهندس، استاد دانشگاه و دولتمرد اصلاح طلب است. او از سالهای ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴ در دولت دوم سید محمد خاتمی بعد از مصطفی معین، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بوده است.


وی در دولت حسن روحانی شصت و هفت روز، سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران بود.
*محمدمهدی زاهدی
زاهدی عضو هیات علمی گروه ریاضی دانشگاه تربیت مدرس و نماینده نهمین دوره مجلس شورای اسلامی است. زاهدی از سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸ وزیر علوم دولت اول محمود احمدی نژاد بود.



*کامران دانشجو
دانشجو از سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ بعنوان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دولت دوم محموداحمدی نژاد حاضر بود. دانشجو پیش از این در زمان دولت محمود احمدی نژاد سمت های استاندار تهران، قائم مقام و معاون سیاسی وزارت کشور، سرپرست وزارت کشور را بر عهده داشته است.



*جعفر توفیقی
سال قبل پس از انتخاب حسن روحانی بعنوان رئیس جمهور، جعفر توفیقی به مدت ۶۷ روز سرپرست وزرات علوم در کابینه دولت یازدهم فعالیت کرد.
*رضا فرجی دانا
نخستین وزیر علوم دولت حسن روحانی که به مدت ۸ ماه در وزارت علوم، تحقیقات وفناوری به فعالیت پرداخت. فرجی دانا استاد تمام دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران، دولتمرد اصلاح طلب و مشاور رئیس جمهور در امور علمی و آموزشی بود، وی در دولت هشتم به ریاست سید محمد خاتمی، ریاست دانشگاه تهران را عهده دار بود.
رضا فرجی دانا بعد از استعفای مصطفی معین در شهریور ۱۳۸۲، ۱ توسط سید محمد خاتمی، برای تصدی سمت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس ششم عرضه شد، اما با کسب ۸۶ رای موافق از ۲۲۰ رای ماخوذه، نتوانست رای اعتماد لازم را کسب کند.




*محمدعلی نجفی
پس از اسیتضاح رضا فرجی دانا، به مدت ۳ ماه سرپرستی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را برعهده داشت.
*محمد فرهادی
فرهادی که در دولت اول میرحسین موسوی هم وزیر فرهنگ و آموزش عالی بود، در دولت یازدهم پس از استیضاح فرجی دانا و عدم رای اعتماد مجلس به دو وزیر پیشنهادی دیگر حسن روحانی بعنوان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری رای اعتماد دریافت کرد.
*سیدضیا هاشمی
سید ضیاء هاشمی متولد سال ۱۳۴۶ از شیراز؛ پژوهشگر، استاد گروه جامعه شناسی دانشگاه تهران، دولتمرد اصلاح طلب و معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بود.


همزمان با پایان فرآیند رای اعتماد به اعضای کابینه، رئیس جمهور، برپایه اصل ۱۳۵ قانون اساسی و در حکمی در تاریخ ۲۹ مرداد سال ۹۶ او را به سرپرستی «وزارت علوم، تحقیقات و فناوری» انتخاب کرد.
*منصور غلامی
وی پیش تر در دولت سید محمد خاتمی و هم در دولت حسن روحانی از سال ۱۳۹۳ تا زمان انتخاب به وزارت در سال ۱۳۹۶، ریاست دانشگاه بوعلی سینا را بر عهده داشته است. او دارای مدرک دکتری علوم باغبانی از دانشگاه آدلاید استرالیا است.


حسن روحانی رئیس جمهور ایران بعد از آن که در معرفی کابینه دور دوم ریاست جمهوری خود برای وزارت علوم گزینه ای معرفی نکرد سید ضیاء هاشمی را بعنوان سرپرست انتخاب کرد و در ایام پایانی مهر ۱۳۹۶ منصور غلامی را برای تصدی این وزارت به مجلس شورای اسلامی معرفی نمود و توانست رای اعتماد مجلس را کسب کند.
*محمدعلی زلفی گل
محمدعلی زلفی گل متولد سال ۱۳۴۵ در آشتیان دولتمرد و شیمی دان ایرانی و استاد دانشگاه بوعلی سینا است. وی در دولت سیزدهم بعنوان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت می کرد. از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۳ هم ریاست دانشگاه بوعلی سینا را برعهده داشت و مدتی هم قائم مقام بنیاد ملی نخبگان بود. همینطور او عضو پیوسته فرهنگستان علوم هم می باشد.


*حسین سیمایی صراف
سیمایی صراف در سال ۱۳۴۷ در مشهد متولد شد، وی تحصیلات دانشگاهی خویش را در دوره های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی در رشته حقوق به ترتیب در دانشگاه های تهران، تربیت مدرس و شهید بهشتی گذرانده است. صراف افزون بر تحصیلات دانشگاهی همزمان تحصیلات حوزوی را هم به مدت ۲۰ سال در حوزه های علمیه مشهد و قم در شاخه های فقه، اصول، فلسفه و کلام اسلامی زیر نظر استادان مبرز تلمذ کرده است.
وی الان دانشیار دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی است و دروس مختلف حقوق خصوصی و حقوق اسلامی را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تدریس می کند. او همینطور وکیل پایه یک دادگستری و داور اتاق بازرگانی ایران هم است.


سیمایی دارای ۳ کتاب و بیشتر از ۳۰ مقاله علمی – پژوهشی در زمینه های فقه و حقوق است. وی در کنفرانس های مختلف داخلی و خارجی بعنوان سخنران حضور داشته و هم در آنها مشارکت علمی یا مدیریت داشته است. او همینطور راهنمایی و مشاوره ده ها رساله کارشناسی ارشد و رساله دکتری را برعهده داشته است.
وی در سال ۱۳۹۲ بعنوان پژوهشگر برتر دانشگاه انتخاب گردید و در چهاردمین دوره کتاب سال حوزه (حوزه های علمیه) حائز رتبه اول، در بیست و سومین دوره کتاب فصل جمهوری اسلامی، شایسته تقدیر و در هفتمین جشنواره بین المللی فارابی حایز رتبه دوم در گروه حقوق شده است.
او بعنوان وزیر پیشنهادی علوم دولت چهاردهم به مجلس ارائه شد و با کسب ۲۲۱ رای از ۲۸۸ آراء ماخوذه به وزیر علوم معرفی شود.



منبع:

1403/06/03
19:24:57
5.0 / 5
151
تگهای خبر: دانشگاه , فعالیت , فناوری , كامپیوتر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
مینی کامپیوتر