نتایج یك تحقیق در دانشگاه تهران نشان داد
شوری آب صدف ها را ایمن می کند
به گزارش مینی کامپیوتر، نتایج مطالعه عضو هیأت علمی دانشگاه تهران اثبات کرد که افزایش شوری آب اثرات سمی نانوذرات دی اکسید تیتانیوم در صدف (Crassostrea) را بهبود می بخشد.
به گزارش مینی کامپیوتر به نقل از ایسنا، دکتر آرش جوانشیر، عضو هیأت علمی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و سرپرست تیم تحقیقاتی، با بیان این که افزایش شوری آب اثرات سمی نانوذرات دی اکسید تیتانیوم در صدف (Crassostrea) را بهبود می بخشد، گفت: با آزمایشات انجام شده مشخص شد با افزایش شوری آب، اجزای ایمنی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی بهبودیافته و استرس اکسیداتیو با افزایش شوری تا ۳۵ گرم در لیتر، کاهش پیدا می کند.
عضو هیئت علمی دانشکدگان کشاورزی با اشاره به این که این پژوهش نشان میدهد که نانوذرات دی اکسید تیتانیوم (TiO2) به روش های مختلفی در آب های طبیعی رها و سبب سمیت آبزیان می شوند، اشاره کرد: با وجود مطالعات مختلفی که اثرات سمی این نانوذرات را برای جانوران آبزی بررسی و گزارش کرده اند، اطلاعات کمی در مورد تاثیر عوامل محیطی خصوصاً شوری آب، بر این نوع سمیت وجود دارد.
وی در رابطه با فرآیند انجام این پژوهش اظهار داشت: «در این مطالعه تأثیرات همزمان نانوذرات تیتانیوم و شوری آب روی صدف Crassostrea پاسیفیک بررسی گردید و صدف ها به مدت ۹۶ ساعت در معرض غلظت های مختلف نانوذرات تیتانیوم قرار گرفتند.
وی اضافه کرد: بعد از قرارگرفتن در معرض نانوذرات دی اکسید تیتانیوم، شاخصهای ایمنی موجود در همولنف (غلظت کل هموسیت، فاگوسیتوز)، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در غده گوارشی، شاخص استرس اکسیداسیون در آبشش ها و بیان ژن های در رابطه با ایمنی در هموسیت ها اندازه گیری شد.
وی در ادامه گفت: نتایج آزمایشات نشان داد غلظت های کل هموسیت، فاگوسیتوز، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و بیان ژن های در رابطه با ایمنی، در هموسیت ها در شوری ۵ و ۱۵ گرم در لیتر و در جواب دوزهای بالای نانوذرات دی اکسید تیتانیوم کم شده و افزایش شوری آب تا ۳۵ گرم در لیتر، استرس حضور نانوذرات دی اکسید تیتانیوم را بر اجزای ایمنی و آنتی اکسیدانی صدف ها کم کرد و استرس اکسیداتیو را بهبود بخشید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب