رئیس جهاد دانشگاهی خبر داد:

تولید محصولات پیشرفته و نوین برای درمان زخم های مزمن

تولید محصولات پیشرفته و نوین برای درمان زخم های مزمن

به گزارش مینی كامپیوتر رئیس جهاددانشگاهی از تولید محصولات پیشرفته در درمان زخم های نوین توسط محققان جهاددانشگاهی اطلاع داد.



به گزارش مینی کامپیوتر به نقل از مهر، دکتر حمیدرضا طیبی در این مراسم با بیان اینکه انسان سالم توسعه یافته زیرساخت اصلی پیشرفت و توسعه است، اظهار داشت: توسعه علمی و فناورانه در حوزه پزشکی از زمینه های مهم فعالیت جهاد بوده و خوشبختانه نقش غیرقابل انکاری در توسعه خدمات علوم تولیدمثل و درمان ناباروری، سرطان و بخصوص سرطان پستان، طب بازساختی و ترمیمی و زخم های مزمن در سطح ملی و بین المللی داشته است.
رئیس جهاددانشگاهی اظهار نمود: به دلیل انجام فعالیتهای موفق فناورانه در حوزه های فنی و مهندسی، کشاورزی و علوم انسانی و اجتماعی، جهاددانشگاهی موفق به انجام فعالیتهای بین رشته ای مهمی در حوزه های مختلف و بخصوص کمک به ارتقاء خدمات پزشکی در درمان بیماران شده است.
طیبی ضمن اشاره به اینکه در حوزه زخم های مزمن، یکی از نیازهای جامعه ما محصولات پیشرفته و نوین در درمان زخم های مزمن شامل زخم پوش ها و پوست های جایگزین است، اظهار داشت: در سالهای اخیر به علت تحریم های ظالمانه شاهد آن بودیم که خیلی از بیماران ما به علت کمبود بعضی از این محصولات گرفتار مشکل شدند، بنابراین جهاددانشگاهی در چارچوب طرح های فناورانه با محوریت پژوهشکده فناوری های زخم و ترمیم بافت و همکاری سایر بخش های فنی و مهندسی، تولید این محصول را از سالهای گذشته در دستور کار قرار داده که مراحل تولید آزمایشگاهی آن به پایان رسیده است و با سپری کردن فاز تایید بالینی و دریافت مجوزهای لازم این محصولات در دسترس مبتلایان به زخم های مزمن قرار خواهد گرفت.
وی بابیان اینکه کرونا علیرغم همه مصیبت ها و آلامی که بر بشر وارد کرده، استفاده از فضای مجازی را به یک اجبار و فرصت تبدیل کرد اضافه کرد: این مورد برای جامعه علمی کشورمان که انتقال تجارب علمی و فناورانه را یک لزوم برای بیان توانمندی های خود و استفاده از تجارب موفق دیگران می داند و تحریم ها این فرصت را در ارتباط با حضور و استفاده از دانشمندان خارجی گرفته بود، هم فرصت حضور آنها را فراهم نموده است و هم این فرصت را فراهم نموده که متخصصان بیشتری بتوانند از مزایای این کنفرانس ها استفاده کنند.
لزوم توجه به کاهش هزینه های درمان زخم های مزمن
دکتر ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ارتباطی مجازی در مراسم افتتاحیه این کنگره بابیان اینکه در درمان بیماران زخم های مزمن تخصص گرایی و فوق تخصص گرایی اشتباه فاحشی است، اظهار داشت: در راه تولید محصولات برای درمان بیماران باید به توان تولید داخلی اتکا نماییم تا هزینه های درمان کاهش پیدا کنند تا بیماران مجبور نشوند به علت هزینه های بالا از درمان اجتناب کنند یا درمان مناسب را دریافت نکنند.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار نمود: از جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران تشکر می کنم که اقدامات گوناگونی در حوزه سلامت خصوصاً در پژوهش و با تأسیس پژوهشکده زخم و ترمیم بافت کمک شایانی به این مورد مهم در کشور کرده است.
حریرچی به شیوع زخم های مزمن در کشور اشاره و بیان نمود: زخم های مزمن خصوصاً زخم های مزمن دیابتی که شیوع قابل توجهی دارند و زخم های مزمنی که ناشی از انواع درمان های مختلف سرطان خصوصاً رادیوتراپی حاصل می شود، می تواند تاثیر به سزایی در کیفیت زندگی افراد مبتلا بگذارد و حتی گاهی از خود سرطان و بیماری دیابت تاثیر بیشتری در فعالیت شغلی یا اجتماعی یا خصوصاً کیفیت زندگی دارد.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آموزش و آگاهی بخشی به دو گروه در رابطه با زخم های مزمن را ضروری دانست و اظهار داشت: مهم ترین اقدامی که لازم است در این حوزه انجام دهیم، آگاهی بخشی و آموزش مناسب به دو گروه است، یک گروه بیماران و حمایت کنندگان خانوادگی و فامیلی بیماران هستند، با آموزش به این گروه می توانیم از شیوع زخم های مزمن پیشگیری نماییم یا از پیشرفت این زخم ها به مراحل بالاتر جلوگیری نماییم. گروه دوم درمانگران ازجمله پزشکان، پرستاران و پیراپزشکان هستند که گاهی حتی امکان دارد در تشخیص و اهمیت این زخم ها و لزوم شروع درمان اولیه و انجام درمان مناسب آگاهی لازم را نداشته باشند و آموزش لازم به آنان داده نشده باشد. باید اهمیت این زخم ها و راه های پیشگیری را تبیین کرده و آموزش داد که بهترین راه این اقدام از راه شبکه بهداشتی و درمانی کشور است.
حریرچی با تکیه بر اینکه این اشتباه فاحشی است که گمان نماییم برای درمان هر بیماری باید به متخصص یا فوق تخصص آن بیماری رجوع شود و به واسطه این اشتباه بیماران شهرهای کوچک و روستاها را به این افراد ارجاع داده شوند اضافه کرد: اگر می خواهیم به مردم خدمت نماییم و مبحث زخم را حل نماییم بهترین راه این است که در شبکه ای که در گستره وسیع ایران نفوذ دارد به صورت مرحله ای به بهورزان، پزشکان عمومی، متخصصین و غیره آموزش های لازم دهیم تا همین افراد به درمان بیماران بپردازند، پس ازآن اگر بیماری شرایط پیچیده ای داشت برای درمان به متخصصان آن حوزه ارجاع داده شوند.
حریرچی بابیان اینکه پانسمان های نوین تاثیر به سزایی در درمان زخم های مزمن دارند، اظهار داشت: باید به توان تولید داخلی اتکا نماییم تا هزینه های درمان کاهش یابند. مطمئن باشید خیلی از خانواده ها و بیمه گران، توان پرداخت هزینه هایی که امروز مطرح است را ندارند و همین مسئله سبب اختلاف طبقاتی در دریافت درمان می شود بنابراین در این راه حتما به تولید داخل اتکا کنید و پیگیر باشید که بتوانید برپایه تولید داخل و نیم نگاهی به بازارهای منطقه که تولید داخل را مقرون به صرفه می کند اقدام کنید تا به بیمار و کشور هزینه زیادی تحمیل نشود.


منبع:

1399/09/13
12:12:53
5.0 / 5
1141
تگهای خبر: تولید , خدمات , دانشگاه , فعالیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
مینی کامپیوتر