توسط محققان كشورمان صورت گرفت

ساخت حسگر تشخیص آلایندگی زیر 2 میكرون

ساخت حسگر تشخیص آلایندگی زیر 2 میكرون

محققان در یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید حسگر تشخیص آلایندگی های زیر ۲.۵ میکرون شدند که شهرداری به علت کمبود بودجه از این طرح حمایت نکرده است.



سعید دهقانی مدیر یک شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: با عنایت به این که مشکل اصلی شهر تهران آلودگی هواست و ایستگاه هایی برای اندازه گیری غلظت آلایندگی ها در سطح شهر وجود دارد در صدد برآمدیم که سنسورهایی را طراحی نماییم که به صرفه تر از دستگاههای موجود واقع در ایستگاههای اندازه گیری غلظت آلاینده های کنونی باشد.
وی با اشاره به اینکه دستگاهی که طراحی کردیم ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون را اندازه گیری می کند، اظهار داشت: هم اکنون نزدیک به ۴۰ دستگاه در ایستگاههای سنجش آلودگی و اندازه گیری غلظت آلاینده های آلودگی شهر تهران وجود دارد که توسط شهرداری و سازمان محیط زیست راه اندازی شده اند.
وی با اشاره به اینکه این دستگاه ها هزینه بر هستند و تمام آلایندگی ها را نشان می دهند، اظهار داشت: اما با طراحی این حسگر آلاینده های کمتر از ۲.۵ میکرون اندازه گیری می شوند و ما با بر مبنای اطلاعاتی که این حسگر عرضه می دهد می توانیم با داده کاوی پیشبینی نماییم که در ۲۴ ساعت آینده چه مناطقی آلوده تر هستند یا وزش باد چه مناطقی را از آلودگی کمتر می کند که این کار را ایستگاههای کنونی انجام نمی دهد.
دهقانی اضافه کرد: این حسگر قابل نصب در بیمارستان، پارک، مناطق صنعتی، مدارس و… است و می توان با تحلیل ساده وضعیت آلاینده ها را در روز بعد پیش بینی نمود.
مدیرعامل شرکت اظهار داشت: این حسگر آزمایش های خویش را پس داده به صورتی که در ۵۰ نقطه تهران نصب گردید.
وی با اشاره به اینکه از این سنسورها می توان در مناطق به دور از اینترنت هم استفاده کرد، اظهار داشت: در واقع استفاده از این حسگر احتیاج به هیچ گونه زیرساختی ندارد چونکه بدون اینترنت هم قابل استفاده می باشد و می توان مبتنی بر اینترنت اشیا داده های حسگر را دریافت کرد و به تحلیل داده پرداخت.
به گفته دهقانی، همینطور این حسگر بدون احتیاج به مکان فیزیکی در دکلی قابل نصب خواهد بود و امکان استفاده از پنل خورشیدی هم دارد.
مدیر شرکت با تکیه بر اینکه در هر جای دنیا این اقدام انجام می شود، تصریح کرد: اما این طرح پس از یک سال با شهرداری تهران مورد پیگیری مسؤلان قرار نگرفت و کماکان از روش قدیمی و هزینه بر استفاده می شود. در واقع پس از یک سال قرارداد با شهرداری، از جانب این سازمان اعلام گردید که بودجه ای برای اجرای طرح ندارند.


منبع:

1399/10/30
10:57:19
0.0 / 5
1415
تگهای خبر: اینترنت , تولید , دانشگاه , سنسور
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
مینی کامپیوتر