موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی می تواند به قطب فرهنگ پژوهی کشور تبدیل گردد
رئیس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: این موسسه باید در فرهنگ پژوهی، در تمدن پژوهی، در جامعه شناسی، در علم پژوهی، در مطالعات فرهنگ و فناوری، در رشته مدیریت علمی و در آینده پژوهی جزو برترین های کشور باشد و در عین حال من معتقدم، جزء برترین ها بودن در عرصه هایی که نام بردم کافی نیست و جا دارد موسسه حداقل در فرهنگ پژوهی به قطب علمی کشور تبدیل گردد
به گزارش مینی کامپیوتر به نقل از ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین رضا غلامی رییس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار با اعضای هیات علمی موسسه اظهار داشت: رسالت اصلی این موسسه کمک علمی مؤثر به کل نظام آموزش عالی کشور است و از نظر ما این نظام شامل شورای عالی انقلاب فرهنگی بعنوان رأس این نظام، وزارت علوم، دانشگاه های دولتی، دانشگاه آزاد، دانشگاه پیام نور، دانشگاه های غیرانتفاعی و همین طور سایر مراکز علمی و فناوری کشور می شود.
غلامی اضافه کرد: کمک علمی مؤثر به نظام آموزش عالی کشور مستلزم تحقق اهداف گوناگونی است که همچون مهم ترین این اهداف می توان به بسترسازی علمی در جهت دمیده شدن فرهنگ اسلامی-ایرانی در عمق نظام آموزش عالی اشاره داشت. این امر به مثابه حضور روح در کالبد در عرصه های متنوع مانند رویکرد به علم، در نگاه به آموزش، در ساختار آموزش عالی، در نظم و مقررات دانشگاهی، در محتوای آموزشی، در فرم آموزشی، در معماری محیط آموزشی و غیره بروز پیدا می کند.
رییس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی افزود: دومین هدف، بسترسازی علمی برای پرورش فرهنگی دانشجویان، سومین هدف، بسترسازی علمی برای پیش گیری از ظهور لطمه های اجتماعی و نیز مقابله با لطمه ها در متن دانشگاه ها، چهارمین هدف، بسترسازی علمی برای بسط، تعمیق و زنده نگهداشتن گفتمان پیشرفت علمی در کشور مبتنی بر آرمان تمدن نوین اسلامی و پنجمین هدف، زمینه سازی علمی برای تحول و نوسازی نظام آموزش عالی است.
وی تصریح کرد: تحول و نوسازی نظام آموزش عالی جزو مطالبات رهبر معظم انقلاب شمرده می شود اما برخی به غلط تصور کردند با تهیه و تصویب نقشه جامع علمی کشور این تحول و نوسازی صورت گرفته است این در حالیست که هر چند نقشه جامع علمی کشور می تواند مقصد حرکت نظام آموزش عالی قلمداد شود اما موضوع تحول و نوسازی فراتر از نقشه جامع علمی، شامل معماری جدید نظام آموزش عالی و خلق یک سیستم جدید متناسب با تحولات زمانه و نیازهای نوظهور است.
غلامی اظهار داشت: این ها اهداف درجه اول این موسسه به شمار می روند اما به قول اهل فلسفه، فاقد شی نمی تواند معطی شی باشد! بنابراین، تا زمانیکه موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی در عرصه های مهم و ذی ربط علمی در مرز علمی حرکت نکند و جزو بالاترین ها نباشد، نه از عهده تحقق این اهداف برخواهد آمد و نه نسخه های علمی موسسه از اعتبار و وجاهت علمی لازم برخوردار خواهد بود.
رییس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم اضافه کرد: این موسسه باید در فرهنگ پژوهی، در تمدن پژوهی، در جامعه شناسی، در علم پژوهی، در مطالعات فرهنگ و فناوری، در رشته مدیریت علمی و در آینده پژوهی جزو بالاترین های کشور باشد در عین حال من معتقدم، جزء بالاترین ها بودن در عرصه هایی که نام بردم کافی نیست و جا دارد موسسه حداقل در فرهنگ پژوهی به قطب علمی کشور تبدیل گردد.
وی اشاره کرد: موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی طی سالهای قبل با انتشار چند صد اثر علمی، خدمات علمی معتنابهی خصوصاً در ساحت فرهنگ پژوهی داشته است و از ظرفیت های لازم برای رشد جهشی در عرصه های گوناگونی برخوردارست در عین حال نقدهایی را هم می توان به برخی منشورات این مجموعه وارد ساحت که مهم ترین این نقدها ناظر به کیفیت علمی و همین طور سیاست زدگی تعدادی از منشورات است.
رییس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی افزود: من بعنوان رییس موسسه وظایفی بر عهده دارم. برای نمونه راهبری صحیح و دقیق موسسه به سمت اهداف پیش بینی شده؛ ایجاد نظم و ترتیبات مناسب؛ کمک موثر به ایجاد یک فضای علمی و پژوهشی مساعد، آزاد، دلپذیر و آرامش بخش؛ احترام به علایق علمی اعضای هیات علمی و پیوند زدن میان این علایق و نیازها و مسائل احاله شده به موسسه؛ کمک به شکل گیری زمینه های سخت افزاری و نرم افزاری مورد نیاز؛ در نقطه مقابل، اعضای هیات علمی نیز وظایفی دارند که برای نمونه می توان به: التزام به نظم و مقررات حاکم بر موسسه؛ تعهد به قانون اساسی و سیاست های کلی نظام در جهت گیری های پژوهشی و فاصله گرفتن از سیاست زدگی؛ ایفای نقش موثر در اجرای ماموریت های سفارش محور موسسه و از همه مهم تر، کمک به ارتقاء کیفی کارهای علمی برمبنای نصاب های علمی عمومی و نصاب های علمی اختصاصی موسسه.
غلامی اشاره کرد: اعضای هیات علمی، موسسه را خانه دوم خودشان بدانند و توجه داشته باشند که موفقیت هر یک از آنها و موفقیت موسسه، نقش به سزایی در موفقیت همه دارد و پس ما باید به رشد و ارتقاء همدیگر و همین طور تقویت موسسه دائما کمک نماییم.
او در آخر با یادآوری ضرورت تحول در این موسسه، خودرا صاحب رویکرد تحولی و برخوردار از برنامه تحولی خواند و اضافه کرد: برنامه تحولی من در ارتباطات علمی و مدیریتی با مدیران و اعضای محترم هیات علمی موسسه تدریجاً به تکامل خواهد رسید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب