پیاده سازی مدلی برای جذب گاز آلاینده دودکش صنایع توسط پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر
مینی کامپیوتر: پژوهشگران دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با کمک سوپر کامپیوتر سیمرغ مدلی را مبتنی بر هوش مصنوعی برای جذب دی اکسیدکربن از گاز در صنایع نفت و گاز، پتروشیمی نیروگاهی ارائه کردند.
به گزارش مینی کامپیوتر به نقل از ایسنا، محسن مکاری از پژوهشگران این طرح اظهار داشت: بهره گیری از روش های هوش مصنوعی خصوصاً یادگیری ماشین به ما کمک می نماید زمان، هزینه و مخاطرات ایمنی و زیست محیطی را در طراحی، ساخت و بهره برداری از صنایع شیمایی کاهش دهیم.
وی افزود: بدین جهت در این پژوهش با کمک یادگیری ماشین، طراحی و افزایش راندمان واحدهای حذف کربن دی اکسید مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت و طی آن مدل هوش مصنوعی ساخته شد.
مکاری اجرای این پژوهش را توسعه نرم افزار هوش مصنوعی برای طراحی، ارزیابی عملکرد و بهینه سازی واحدهای حذف کربن دی اکسید با آمین دانست و تصریح کرد: کارایی ابزار تولید شده مورد آزمون واقع شد و نتایج آن نشان داد که از آن می توان در صنعت بدون صرف زمان و یا هزینه زیاد برای طراحی واحدهای جدید و یا بهینه کردن کارکرد واحدهای موجود بهره برد.
این محقق با اشاره به روند اجرای این طرح پژوهشی اظهار داشت: در این پروژه به کمک دانش هوش مصنوعی و حجم قابل توجه داده های محاسباتی، صنعتی و آزمایشگاهی موجود، توسعه مدل هوش مصنوعی جذب کربن دی اکسید با محلول های آمینی بوسیله الگوریتم های مختلف یادگیری ماشین اجرائی و برای پیاده سازی آن از ابر کامپیوتر سیمرغ استفاده شد.
این دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر، صنایع گاز، نفت، پتروشیمی، نیروگاهی و فلزی را از حوزه های اصلی کاربرد این دستاورد ذکر کرد و اضافه کرد: استفاده از هوش مصنوعی در مهندسی شیمی حوزه کاملا جدید و مورد توجه دانشگاه و صنعت است و امکان پذیری استفاده از روش های مبتنی بر هوش مصنوعی در صنایع فرآیندی، بخش نوآورانه این مطالعات است.
وی توسعه مدل هوشمند پروسه حذف کربن دی اکسید از گاز دودکش با محلول های آمینی به کمک الگوریتم های یادگیری ماشین را از مزایای این طرح دانست و اظهار داشت: بهینه سازی پروسه حذف کربن دی اکسید از گاز دودکش با محلول های آمینی به کمک الگوریتم های مختلف بهینه سازی و دستیابی به حداقل و حداکثر میزان مصرف انرژی و حذف کربن دی اکسید در واحد و ارائه یک مدل جامع و گسترده در وضعیت مختلف عملیاتی و هم چنین بازه وسیع از متغیرهای ورودی و خروجی پروسه از دیگر دستاوردهای این طرح بشمار می رود.
دانشگاه صنعتی امیرکبیر، این طرح با عنوان «شبیه سازی و بهینه سازی واحد جذب کربن دی اکسید از گاز دودکش بوسیله محلول های آمینی با الگوریتم های یادگیری ماشین» با هدایت و راهنمایی محمد رحمانی استاد دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اجرائی شد.
منبع: minicomp.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب