چرا مارك بنیوف دامین اپ استور را به استیو جابز هدیه داد؟
به گزارش مینی كامپیوتر مارك بنیوف، در كتابش به نام Trailblazer تعریف می كند كه چگونه استیو جابز با ایده های خود توانست بذر نخستین اپ استور كاربردی را بكارد و چگونه بنیوف با هدیه دادن دامین سایت appstore.com این خدمت او را جبران كرد.
زومیت نوشت: شركت سیلزفورس زمانی كه در سال ۱۹۹۹ راه اندازی گردید، یك شركت پیش گام در زمینه ی سرویس های ابری بود، اما جهش این شركت ۷ سال بعد یعنی در سال ۲۰۰۶ صورت گرفت. زمانی كه سیلزفورس به نخستین شركت SaaS بدلشد كه سرویس های مرتبط را در فروشگاهی آنلاین توزیع می كرد. پارسال در مصاحبه ای در مورد بیستمین سالگرد سیلز فورس، پاركر هریس مدیر فناوری و هم بنیان گذار این شركت اعلام نمود كه ایده ی اپ استور سه سال پیش از راه اندازی AppExchange در ملاقاتی با استیو جابز مطرح گردیده است. در سال ۲۰۰۳ بنیوف، هریس و دیو مولنهوف برای ملاقات با جابز به كوپرتینو سفر كرده بودند. در آن ملاقات، جابز به آنها سفارش می كند كه اگر می خواهید بعنوان یك شركت رشد و توسعه داشته باشید، به اكوسیستم نرم افزاری ابری نیاز دارید. باآنكه كه امروزه این مورد برای شركت های SaaS امری عادی است، اما در سال ۲۰۰۳ برای بنیوف و تیمش موضوعی جدید بود.
در ادامه بنیوف در كتابش می گوید كه پس از اینكه جابز سفارش خویش را مطرح نمود، از او خواسته است كه منظورش را در مورد اكوسیستم اپلیكیشن بیشتر توضیح دهد و جابز بیشتر توضیح می دهد كه چگونه او این ایده را عملی كرده است. اما آنها برای درك این مورد نیاز به زمان داشتند. بنیوف در كتابش می نویسد كه چند سال پس از این ملاقات، یك شب موقع صرف شام ایده ی اپ استور به او الهام می شود و او ایده ی اولیه اش را روی یك دستمال سفره درحالی كه در یك رستوران نشسته بود، می نویسد. یك شب هنگام شام در سانفرانسیسكو، ایده ی ساده ای به ذهنم خطور كرد. چه اتفاقی می افتد اگر هر توسعه دهنده ای از هر نقطه از جهان بتواند اپلیكیشن های خویش را برای پلت فرم سیلز فورس ایجاد كند؟ چه اتفاقی می افتد اگر پیشنهاد بدهیم كه این اپلیكیشن ها را در یك دایركتوری آنلاین ذخیره كنند و به تمام كاربران سیلز فورس اجازه داده شود تا آنها را دانلود كنند؟ بنیوف می گوید او آنقدر اسم اپ استور را دوست داشت كه روز بعد به وكلایش اظهار داشت كه دامین آنرا خریداری كنند. در نهایت ایده ی اپ استور به نتیجه رسید، اما از همان ابتدا AppExchange نامیده می شد. به این علت كه بنیوف پیش از راه اندازی آن با مشتریانش مذاكره ای داشت و متوجه شد كه آنها از كلیات مبحث استقبال كردند ولی از نامی كه او برای فروشگاه آنلاین خود برگزیده بود، استقبال نكردند. ازاین رو در سال ۲۰۰۶ فروشگاه خویش را با نام AppExchange.com راه اندازی نمود. به دنبال آن Force.com افتتاح شد كه به برنامه نویسان یك پلت فرم توسعه كامل برای ایجاد اپلیكیشن ها می دهد و سپس آنها را درAppExchange توزیع می نماید.
بدین سان تا سال ۲۰۰۸ از اپ استور خبری نبود، تا اینكه بنیوف به یك كنفرانس بزرگ در مورد آیفون به كوپرتینو دعوت شد. بنیوف در اینباره می نویسد كه در آن كنفرانس جابز جمله ای اظهار داشت كه من را شگفت زده كرد. او به حضار اظهار داشت: من به شما اپ استور می دهم. وقتی بنیوف و همكارانش این نام را شنیدند واقعاً شگفت زده شدند. درواقع پس از گذشت زمان زیادی از جلسه ی اولیه، هر دو شركت روی یك نام با هم تفاهم داشتند. با این تفاوت كه سیلز فورس آنرا رد كرده بود و بدین سان فرصتی برای بنیوف فراهم شده بود تا این نام را به استاد خود هدیه دهد. بنیوف می گوید كه پس از این موضوع، او به پشت صحنه می رود و دامنه اپ استور را به جابز هدیه می دهد. پس از همه ی این اتفاقات، جابز اپ استور را روی تمام تلفن ها قرار می دهد و بدین سان دیگر نیازی به وب سایت ها برای دانلود اپلیكیشن ها نبود. شاید بنابراین باشد كه امروزه دامنه به فروشگاه آی تیونز اشاره می كند و آی تیونز را راه اندازی می نماید (یا به كاربران امكان بازكردن آنرا می دهد). حتی امروزه صفحه اپ استور در ساِیت apple.com از زیر دامنه اپ استور استفاده می نماید. اما همچنان این داستان جالب است كه چگونه مكالمه ای بین جابز و بنیوف توانست تاثیر عمیقی بر نحوه عرضه نرم افزار سازمانی داشته باشد و به ازای مشاوره جابز، بنیوف چه هدیه ای به او داد. 2121
منبع: مینی كامپیوتر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب